О Дому

Дом ученика средњих школа Суботица је васпитно-образовна установа намењена за смештај, исхрану и васпитање ученика који похађају средњу школу ван места сталног боравка у својству редовних ученика у једној од осам субот

Права целовита слика Дома ученика средњих школа Суботица може се стећи боравком у њему, удисањем специфичне атмосфере која влада у њему и око њега.

Суботички дом се током пет деценија свог постојања у многоме изменио, као прво проширени су му капацитети, тако да данас располаже са 120 соба, односно 464 лежајева.

Ново крило Дома је званично отворено у септембру 2012. године, где је смештај као и на трећем спрату старог дела Дома апартманског типа.

Библиотека, учионице, информатички кабинет и остале друштвене просторије (ТВ сала, Свечана сала, Црвена сала, трпезарија) пружају идеалне услове за учење, забаву и разоноду.

Дом има једну специфичност: желимо да се бавимо сваким учеником, да му понудимо активности у зависности од његовог карактера, интересовања… У циљу тога у Дому постоје многе секције слободних активности како спортске, тако и културне и едукативне које су постале активни део свакодневног домског живота.

Дом је отворен за сарадњу и са другим институцијама у граду, те се често приређују сусрети са књижевницима, редитељима, музичарима и стручним лицима из различитих области.

Захваљујући отворености и савременом приступу у дому се организују дружења уз музику, филм и књижевност.

Физичка активност је веома битна у животу младих, и у том циљу Дом је обезбедио савремено опремљене теретане.

Наши ученици су активно укључени у културну сферу града, од позоришта, биоскопа до учешћа на разним такмичењима. Резултат ангажованости васпитног и стручног особља као и заинтересованости самих ученика јесу бројне награде које су наши учаници освајали.