O Domu

Dom učenika srednjih škola Subotica je vaspitno-obrazovna ustanova namenjena za smeštaj, ishranu i vaspitanje učenika koji pohađaju srednju školu van mesta stalnog boravka u svojstvu redovnih učenika u jednoj od osam subot

Prava celovita slika Doma učenika srednjih škola Subotica može se steći boravkom u njemu, udisanjem specifične atmosfere koja vlada u njemu i oko njega.

Subotički dom se tokom pet decenija svog postojanja u mnogome izmenio, kao prvo prošireni su mu kapaciteti, tako da danas raspolaže sa 120 soba, odnosno 464 ležajeva.

Novo krilo Doma je zvanično otvoreno u septembru 2012. godine, gde je smeštaj kao i na trećem spratu starog dela Doma apartmanskog tipa.

Biblioteka, učionice, informatički kabinet i ostale društvene prostorije (TV sala, Svečana sala, Crvena sala, trpezarija) pružaju idealne uslove za učenje, zabavu i razonodu.

Dom ima jednu specifičnost: želimo da se bavimo svakim učenikom, da mu ponudimo aktivnosti u zavisnosti od njegovog karaktera, interesovanja… U cilju toga u Domu postoje mnoge sekcije slobodnih aktivnosti kako sportske, tako i kulturne i edukativne koje su postale aktivni deo svakodnevnog domskog života.

Dom je otvoren za saradnju i sa drugim institucijama u gradu, te se često priređuju susreti sa književnicima, rediteljima, muzičarima i stručnim licima iz različitih oblasti.

Zahvaljujući otvorenosti i savremenom pristupu u domu se organizuju druženja uz muziku, film i književnost.

Fizička aktivnost je veoma bitna u životu mladih, i u tom cilju Dom je obezbedio savremeno opremljene teretane.

Naši učenici su aktivno uključeni u kulturnu sferu grada, od pozorišta, bioskopa do učešća na raznim takmičenjima. Rezultat angažovanosti vaspitnog i stručnog osoblja kao i zainteresovanosti samih učenika jesu brojne nagrade koje su naši učanici osvajali.